Basiscursus

Wat is basiscursus?

Je wilt graag moni worden bij Kazou? Zalig! Dat is eerst en vooral een zeer verstandig en geweldig idee :). Omdat we het belangrijk vinden dat onze monitoren goed voorbereid op vakantie kunnen vertrekken, gaan we eerst op basiscursus. 

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het moni-zijn. Je krijgt antwoord op heel wat vragen.

Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in in de leefwereld van specifieke deelnemers? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? Hoe maak ik het beste spel ooit? En nog zoveel meer...

Je leert er niet alleen Kazou kennen, maar ook een heleboel andere mensen en vooral ook jezelf. Lees: het is een meerwaarde in je leven.

 

Voor wie?

 • Je hebt zin om animator te worden bij Kazou met als doel: kinderen en jongeren een onvergetelijke week te bezorgen op vakantie.
 • Je bent of wordt 16 in het jaartal van de basiscursus.
 • Je kan de volledige cursus meevolgen. De tweede week van de paasvakantie, van zaterdagochtend tot de week nadien zaterdagnamiddag.
 • Je woont in de regio Sint-Michielsbond of elders in provincie Vlaams-Brabant of je hebt een goede reden om je aan te sluiten bij SMB indien je er niet woonachtig bent.

 

Hoe kan ik mij kandidaatstellen voor de cursus?

 • Inschrijven kan vanaf 1 september via deze website. Via deze link.

 • Je wordt bevestigd als je voldoet aan volgende objectieve criteria:

  - De volledige basiscursus aanwezig kunnen zijn van begin tot eind
  - Evenwichtige verdeling tussen jongens en meisjes
  - Leeftijd
  - Regio (je woont in regio Sint-Michielsbond of elders in provincie Vlaams-Brabant
 • Als je aangeduid bent dan ontvang je via mail een bevestiging. Ook als je niet aangeduid bent, dan ontvang je een brief met de mededeling dat je voorlopig reservelijst staat.

 

Ik ben al moni bij Kazou, maar kan ik helpen om cursisten te werven? 

Ja! Zeker! Natuurlijk! Zeer graag! Geweldig! 

De allerbeste reclame ben jij eigenlijk zelf. Jij weet wat het is om deel uit te maken van Kazou SMB, hoe leuk het is op vakantie en wat je mag verwachten als moni. Spreek mensen aan waarvan jij denkt dat hij/zij gemaakt is om moni te worden! 

Om je daarbij te helpen is er jaarlijks promomateriaal beschikbaar: van affiches, stickers, krantjes, tot leuke gadgets en zoveel meer. Elk jaar is dit anders, dus vraag ernaar bij je educatieve. 

Voor meer info klik op de